Seniorseglaren

Att fiska får räcka

Att fiska får räcka

Så jag har den senaste tiden inte kunnat ge mig ut på havet eftersom det inte passat sig. Det gör inget egentligen eftersom jag har en hel del tålamod, det kommer med åldern antar jag. Men igår så saknade jag havet och dess lugn en hel del. Var inte direkt tillfälle att ge sig ut på havet men det betyder ju inte att man inte kan vara vid vattnet alls. Så jag gav mig ut till en närliggande strand som har en hel del klippor. Det är ett perfekt ställe för att fiska även om det inte alltid blir fångst.

Det blev inte heller någon fångst den här gången utan jag fick som mest napp. Det var inte heller så konstigt eftersom det blåste en del så det var mycket vågor på vattnet. Det blir lite svårare att fiska då så jag förväntade mig inte så mycket.

Men för min del så handlar inte fiske nödvändigtvis om att faktiskt fånga fisk. Det kan jag nämligen köpa i butiken så blir inte ledsen över det. Utan fiske handlar mer om lugnet man känner när man sitter ett par timmar vid vattnet och tar det lugnt medan man väntar på napp. Får jag någon fisk så ser jag det mer som ett plus men det är definitivt inte fisken som driver mig. Utan det räcker fullständigt att få ta ett par andetag och slappna av i naturen. Vid stranden jag var finns mycket skog också så det blir lite extra avskilt vilket är skönt. Då spelar det inte heller någon roll om det finns andra människor där för man ser inte av dem så mycket och tack vare träden så hör man inte andra heller.

Så jag vill ändå påstå att gårdagen var riktigt lyckad. Hade jag fått någon fisk hade det såklart varit fantastiskt men jag fick lugn och ro vilket räckte. Sen åkte jag mest ut eftersom jag ville vara i naturen och nära till vattnet, att fiska var mer för att faktiskt ha något att göra istället för att bara sitta och göra ingenting. Hade jag inte fiskat hade jag istället tagit en promenad men man kan ju inte heller gå hur länge som helst, så att slå sig ned och försöka få napp ser jag som ett utmärkt val. Det är också ett hälsosamt sätt att spendera dagen på eftersom man är ute i den friska luften och så får man en del motion genom att man fiskar, promenerar och så. Allt som allt var det riktigt trevligt!