Seniorseglaren

Om Seniorseglaren

Om Seniorseglaren

Hej och välkommen till Seniorseglaren, bloggen för dig som är intresserad av eller aktiv inom segling. Här kommer du kunna följa mig i mina resor och i min vardag som seglare. Som pensionär har jag också mer fritid över för att syssla med min hobby så det kommer finnas en hel del att läsa om.Segla och bada | Seniorseglaren

Jag har varit aktiv som seglare under större delen av mitt liv men det var inte förens nyligen som jag hade råd med min egen båt. Det är verkligen en stor skillnad från när man lånar en båt, både positivt och negativt. Fördelen är att man kan resa mer fritt och man är inte lika bunden vid tider längre. Det är perfekt för mig som pensionär som mest seglar på fritiden eftersom jag då slipper anpassa mig efter andras tider.

Nackdelar finns såklart också. Äger du en egen båt har du det fulla ansvaret för att sköta om den. Om något går sönder ute på havet kan det gå riktigt illa så man måste sköta om sin båt ordentligt, vilket ibland kan bli lite besvärligt när man är pensionär och har en halvsliten kropp. Sen har man också det ekonomiska ansvaret helt själv eftersom man inte delar på utgifter och de kostnader som finns associerade till segling och att äga en båt.

Syftet med bloggen är dels för att skriva av mig om min vardag och om mina upplevelser om segling. Men jag hoppas också på att kunna bidra med nyttig information om segling för dig som är intresserad eller aktiv inom det. Det vore såklart väldigt kul om man lyckades få någon att bli intresserad av segling som inte var det tidigare, men det kanske är att hoppas på för mycket.

Oavsett så hoppas jag att du lär dig något och att du trivs här på Seniorseglaren, bloggen för dig som är intresserad av segling.