Seniorseglaren

Det bästa med att vara ute på havet

Det bästa med att vara ute på havet

Ibland när man berättar att man seglar så får man såklart frågan varför man gör det. Det är inte alltid det blir enkelt att förklara eftersom skälen varierar från gång till gång. I grunden började jag att segla för att båtar intresserade mig och för att jag alltid har gillat vatten. Eftersom jag fick chansen som ung att vara ute på vattnet fastnade också det intresset, vilket i sin tur ledde till att jag började segla.

Men det finns fler anledningar än bara slumpen. Framförallt är det för att det är så otroligt lugnt ute på vattnet. Man hör inte mycket när man är där ute, utan det är mest stilla och tyst. Man hör som mest vinden och ibland en motorbåt eller liknande. Men utöver det är det helt tyst när man är ute och seglar. Man slipper biltrafiken, folks prat och skrik. Det är otroligt avslappnande eftersom det annars lätt blir högljutt när man är ute och går på stan eller så. Det är mycket oväsen som man inte slipper så enkelt. Därför är det otroligt skönt som omväxling att vara ute på havet där man slipper allt det.

Det gör också att man lätt glömmer bort sig. Tiden går ibland väldigt snabbt eftersom man helt glömmer bort vardagen när man är där ute. Det är också skönt som en omväxling ibland även om man kan bli lite stressad när man inser att man varit ute på vattnet mycket längre än man först planerat. Som tur är så slipper man som pensionär att stressa över arbetstider och liknande så det gör inte så mycket om man tappar bort tiden ibland.

En annan anledning är att jag älskar att fiska. Det är inte alltid du kan fixa ute på vattnet men när vädret är bra och man är på rätt plats så passar det utmärkt att fiska ifall man har det som intresse. Ifall man gillar att vara på båtar och vatten så bör man absolut testa att fiska, det går lite hand i hand. Det finns inte heller alltid så mycket att göra ute på vattnet när man är ute utan någon särskild anledning, då kan man lika gärna spendera tiden med att fiska så man inte blir uttråkad.

Det är därför också svårt att säga varför någon annan bör testa att ge sig ut på havet. Olika människor gillar att vara på vattnet av olika skäl. En del gillar lugn och ro medan en del föredrar att åka snabbt med någon snabbare båt. Du måste med andra ord hitta dina egna skäl till att ge dig ut på havet.[/vc_column_text]