Seniorseglaren

Fortsatt skadad i ryggen

Fortsatt skadad i ryggen

Så mina bekymmer i ryggen har inte blivit bättre ännu. Det är egentligen att vänta sig eftersom att diskbråck kan ta tid att läka. Sitter och har väldigt ont i ländryggen och har nu också fått ischias. Som tur är så är inte ischias farligt men det kan bli ganska besvärligt att gå emellanåt när det är som värst. För er som inte vet vad ischias är så är det en skada man kan få i samband med diskbråck. Som läkaren förklarade det så är det när den brustna disken trycket på ens ischiasnerv i ryggen som man får så kallad ischias. Det leder till att man får väldigt ont i nedre delen av ryggen. I mitt fall så strålar smärtan också ner i benet så jag får väldigt svårt att gå och balansera på benet.

Det är dock inte farligt fick jag förklarat för mig utan det är något som går bort efter att diskbråcket har läkts. Så det är viktigt att jag fortsätter med mina övningar för diskbråck så att det läker sig så snabbt som möjligt. Jag ska inte heller göra onödiga rörelser som kan leda till problem som att skadan blir värre. Vill trots allt ut på vattnet i min segelbåt igen så då måste jag bli frisk för annars blir det svårt.

Eftersom jag både har ont i ländryggen och har ischias så gör det alldeles för ont att vara ute på båten just nu. Jag skulle inte orka sköta båten och det skulle vara omöjligt för mig att åka ut på den på en segeltur. Även om jag skulle klara av att faktiskt åka ut så skulle det kunna bli farligt ifall något händer ute i vattnet. Till exempel om jag faller av båten eller något sådant skulle det vara väldigt farligt ifall smärtan jag har stället till med problem, vem vet vad som kan hända då.

Så jag fortsätter med mina övningar och försöker ta det lugnt så att diskbråcket inte blir värre. Det bör gå bra och skadan har inte blivit värre säger min sjukgymnast, utan det är allt i sin ordning. Ischias är trots allt vanligt i samband med diskbråck och är inte direkt något man kan göra något åt utan det är bara att fortsätta med sin behandling. Så om jag fortsätter som jag har gjort hittills så bör skadan med andra ord bli bättre snart.

Hoppas oavsett att det blir bättre snart för det börjar bli riktigt tråkigt att sitta hemma istället för att vara ute och segla. Men jag ska inte sitta och tycka synd om mig själv utan det är bättre att se positivt på det hela, jag kan trots allt göra allt annat som jag gör på vardagarna.