Seniorseglaren

Skadad efter rengöring

Skadad efter rengöring

Om man äger en segelbåt så är det viktigt att man tar hand om den. Det är viktigt dels för att den inte ska få sönder men också för att man vill att ens båt ska se bra ut. Det finns dock en hel del faror och problem med att hantera en segelbåt, inte minst i min ålder när kroppen inte längre är i toppskick. Det involverar en hel del böjningar men även en del tyngre lyft. Då är det lätt att något kan gå snett, vilket det gjorde för mig för ett litet tag sedan.

Jag hade precis gjort en rutinkoll av min segelbåt och kontrollerade att jag var färdig med allt när jag skulle lyfta upp utrustningen jag hade använt när något knäckte till i ryggen. Jag fick väldigt ont i ryggraden och blev ganska orolig eftersom jag fick dels svårt att röra på mig men också fick en väldig smärta när jag rörde på ryggen.

Jag gick självfallet till läkaren med skadan eftersom det inte direkt är normalt att ha ont i ryggraden under en längre period. Om det handlar om en vecka eller två är det en sak men att ha så pass ont i nästan en månad är inte normalt, det tyckte inte heller läkaren. Gjorde en vanlig koll och fick också ryggen röntgad. Visade sig ganska snabbt att jag fått diskbråck. För er som inte är bekanta med skadan så innebär det att en disk i ryggraden har brustit. Sen trycker då innehållet i disken mot nerver och muskler, vilket gör att man i vissa fall kan få väldigt ont utav diskbråck.

Så har senaste dagarna försökt göra dem olika rehabövningarna jag fått för att träna ryggraden. Men utöver det verkar det mest som att man ska ta det lugnt och försöka att inte göra det värre. Så med andra ord får jag ta en liten paus från seglandet eftersom det annars kan bli värre. Dessutom är det väldigt svårt att göra något på båten när man inte kan röra sig ordentligt. Det kan också vara rätt farligt att segla med diskbråck eftersom man måste vara beredd ifall något händer när man är ute på vattnet, då kan man inte låta smärta stoppa en. Så får helt enkelt hålla mig undan ett tag vilket knappast blir ett problem eftersom jag gärna slipper onödig smärta från att göra påfrestande rörelser.

Men ryggen kommer nog bli bättre snart, har fått den hjälp jag behöver så är knappast orolig över den. Om jag gör mina övningar och inte gör en massa onödiga rörelser så bör den läka sig ganska snabbt. Däremot är man lite uttråkad såklart men om det är det värsta jag kan klaga över så är det nog ett gott tecken.