Seniorseglaren

Varför jag började segla

Varför jag började segla

Som med de flesta intressen och hobbys så finns det alltid en start på dem. I mitt fall så började med segling redan vid väldigt ung ålder. Detta då jag var intresserad av det redan i tonåren. Dels gillade jag båtar eftersom dem var intressanta och coola. Men också för att jag gillade vatten och tanken att sitta på en båt ute till havs verkade väldigt avslappnande. Så redan i tonåren började jag åka båt med vänner och mina föräldrars bekanta. Det var inte bara segelbåtar utan det blev olika varje gång, jag passade på oavsett eftersom jag inte fick chansen så ofta.

Jag fastnade direkt för det eftersom det dels var spännande men det var också intressant att lära sig mer om båtar och hur man hanterade dem. Det gav mig också chansen att fiska ute till havs vilket jag alltid gillat att göra. Fortfarande idag fiskar jag när jag är ute på vattnet, när det lämpar sig det vill säga. Det är inte alltid vädret passar sig sen beror det också på var någonstans man är. Men ifall jag får chansen så fiskar jag, det stämde både då och nu.

Men när jag var yngre hade jag såklart ingen båt. Dem kan vara ruskigt dyra och jag hade knappast pengar för sånt som tonåring. Utan då nöjde jag mig med de fritidsturerna jag erbjöds. Men sen när jag blev vuxen så fick jag mer och mer intresse för det och började då intressera mig för att börja segla mer seriöst. Jag började däremot inte tävla eller något sådant utan jag var mer intresserad av de fritidsorganisationer som finns för båtintresserade.  Här kan ni läsa om svenska seglarförbundet.

Jag kan verkligen rekommendera dem eftersom dem är perfekta för den som vill lära sig att segla. Det finns olika grupper beroende på vilken typ av båt du är intresserad men också beroende på varför du vill ut på vattnet. Det finns dels organisationer för den som vill tävla men det finns också fritidsorganisationer som är mer inriktade till den som har ett allmänt intresse. Tack vare de som är aktiva här kan du få mycket information och råd om hur man kommer igång med att segla, hur man kan skaffa sig en egen båt och liknande. Du får också chans att umgås med erfarna seglare vilket är ett måste eftersom det inte går att lära sig allt om båtar genom en enkel bok eller så. Utan man måste lära sig av dem som kan och som har spenderat tusentals timmar ute på havet. Det är där den riktiga kunskapen finns, så det rekommenderar jag om du är intresserad av att lära dig att segla.