Seniorseglaren

Ryggen blir allt bättre

Ryggen blir allt bättre

Den senaste veckan har jag spenderat vid båten. Ryggvärken jag haft tidigare har blivit lite bättre ( mycket tack vare ett ryggbälte jag införskaffat)  och det blir då också enklare att ge sig ut till båten. Har inte ännu haft chansen att segla men det kommer absolut bli av inom en snar framtid. Men har kunnat kolla till båten i alla fall och har också kunnat städa den. Det hade dykt upp en del damm och sand eftersom jag inte kunnat besöka den på ett tag. Tydligen hade också täcket jag fäst på den inte suttit fast ordentligt så en del smuts hade kunnat blåsa under täcket in på båten.

Som tur är så var det ingen grov smuts så inga skador eller liknande hade dykt upp. Ingen fukt verkar heller angripit skrovet som tur är. Lite fuktigt kan det såklart bli men om den står längre på det viset kan man behöva behandla båten på nytt eftersom den annars kan dra på sig en del slitage. Det brukar inte vara farligt men det ser väldigt fult ut och det ser också ut som att man inte bryr sig om sin båt. Med andra ord är den typen av slitage inte något man vill att andra ska se eftersom man ser ut som en amatör. Det är okej om man nu är en amatör men för mig som är seniorseglare. Det blir lite pinsamt då.

Men det var i alla fall skönt att kunna kolla till båten eftersom jag har varit lite orolig då jag inte kunnat kolla till den på ett tag. Men allt var bra och jag kunde göra allt det nödvändiga utan att jag fick mer ont i ryggraden. Var först lite orolig att det skulle göra för ont och att jag skulle behöva åka hem igen. Sen var jag också lite orolig för hur ryggen skulle kännas dagen därpå eftersom det hade varit illa om jag vaknat med mer smärta än jag haft tidigare. Det sista jag vill just nu är att skada ryggen mera eftersom det dels är jobbigt som det är men också för att jag vill kunna ge mig ut på havet när det är tid för det.

Men allt verkar gått bra och jag har inte mer ont nu än jag hade innan vilket är ett bra tecken. Nu blir det att fortsätta ta det lugnt så att inget mera skadas. Sen får jag se när jag kan ge mig ut på havet, vädret och min kropp måste trots allt vara gott när man ska ut på vattnet.